Lojra

Final Fantasy 16 nuk ka zërin amerikan të aktrimit për shkak të amerikanëve të zemëruar

I gjithë dialogu në anglisht është duke u regjistruar në anglisht britanike, me sa duket për të mos ofenduar amerikanët

Final Fantasy 16 nuk ka ndonjë zë të aktrimit të anglishtes amerikane sepse Square Enix ishte i shqetësuar se mund të ofendonte… amerikanët.

Kjo është sipas Naoki “Yoshi-P” Yoshida, i cili preku këtë aspekt të Final Fantasy 16 në një intervistë të fundit me Dengeki Online (hapet në skedën e re) (përkthyer nga @aitaikimochi (hapet në skedën e re)). Yoshida shpjegoi se versioni anglisht i lojës do të shprehet vetëm nga aktorët që përdorin anglisht britanike, pasi zhvilluesit shqetësoheshin se personazhet amerikanë që flasin anglisht do të shqetësonin lojtarët amerikanë që shpresonin për një përfaqësim autentik të Evropës mesjetare.

“Edhe pse skenari është shkruar në anglisht, ne u siguruam që të mos përfshijmë asnjë theks amerikan,” tha Yoshida. “Ne vendosëm ta bënim këtë për të parandaluar që amerikanët të luanin lojën dhe të zemëroheshin dhe të thoshin diçka të tillë si, “Mezi prisja të luaja një lojë të vendosur në një Evropë mesjetare fantazi, por pse ata flasin anglisht amerikan!? (qesh) Për ta parandaluar këtë, u siguruam që i gjithë dialogu të regjistrohej duke përdorur anglisht britanike.

Në të kaluarën, personazhet e Final Fantasy kanë folur me thekse të ndryshme. Tidus nga Final Fantasy 10, Noctis nga Final Fantasy 15, dhe së fundmi, Cloud nga Final Fantasy Remake, vetëm për të përmendur disa shembuj të dukshëm. Megjithatë, me Final Fantasy 16 që sjell në jetë një mjedis të dukshëm evropian, është e kuptueshme që të ketë talent evropian që shpreh personazhet për versionin anglisht.

Final Fantasy 16 do të lansohet në PS5 si një ekskluzive konsole diku në verën e 2023.

GamesRadar së fundmi pati mundësinë të ulet me Yoshida për të biseduar rreth sistemeve të betejës së Final Fantasy 16.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button