Lojra

Apex Legends Mobile – Review

Apex Legends është bërë në madhësinë e xhepit me Apex Legends Mobile , një version krejtësisht i veçantë i lojës Battle Royale për pajisjet Android dhe iOS. Apex Legends Mobile është mjaft i ndryshëm nga vëllai i tij më i madh, duke shfaqur një listë unike, harta, mënyra dhe gjurmë të përparimit – disa prej të cilave fatkeqësisht e dëmtojnë përvojën e përgjithshme. Megjithatë, Apex Legends Mobile thjeshton procesin e të luajturit të një Battle Royale për të krijuar një përvojë mjaft shpërblyese që është argëtuese për t’u luajtur.

Apex Legends Mobile është një lojë Battle Royale para së gjithash. Ju dhe shokët tuaj të skuadrës zgjidhni nga një listë e personazheve heronj të quajtur “legjenda”, përpara se të bini në një hartë. Për të fituar, ju duhet të grabisni furnizimet dhe armët, të shpëtoni nga muri energjetik i dhunshëm që i fut ngadalë skuadrat në një hapësirë ​​​​gjithnjë në pakësim dhe të jeni skuadra e fundit në këmbë. Kur bini në betejë, aleatët tuaj mund të kapin flamurin tuaj nga kutia e vdekjes që lini pas dhe t’ju rilindin, duke e mbajtur të gjithë ekipin në luftë.

Ka një peshë të kënaqshme në gjuajtje dhe qetësi në lëvizje, dhe pikat e forta dhe të dobëta unike të secilës legjendë të luajtshme inkurajojnë ekipet të qëndrojnë dhe të punojnë së bashku. Shtojcat e koduara me ngjyra dhe llojet e municioneve sigurojnë që momenti i ndeshjes të ecë vazhdimisht përpara – me një shikim, ju e dini nëse një grumbull plaçkë përmban gjithçka që mund të dëshironi ose të keni nevojë – kështu që nuk po humbisni kohë duke lundruar në menutë dhe mund të kthehuni në veprim.

E gjithë kjo, natyrisht, është tërhequr drejtpërdrejt nga Apex Legends tashmë të shkëlqyera. Nëse nuk është i prishur, mos u përpiqni ta rregulloni.

Loja përmban dy mënyra të tjera përtej Battle Royale: Arenas dhe Team Deathmatch. Arenas është një modalitet 3v3 në të cilin skuadrat konkurrojnë në një koleksion raundesh ku artikujt, aftësitë e legjendave dhe armët duhet të blihen me monedhë në fillim të çdo ndeshjeje. Arenas ofron një prag aftësish shumë më të lartë se modaliteti standard i Battle Royale, pasi nuk ka riprodhime. Ndërkohë, TDM është shumë më i arritshëm, duke i futur lojtarët në ndeshje 6v6 ku mund të ndryshoni armën ose legjendën tuaj kurdoherë, me ripërtëritje të pafundme.

Arena është e mrekullueshme. TDM nuk është. Arenas mbështetet në arsyen pse lufta e Battle Royale është kaq bindëse: Ekipet duhet të punojnë së bashku, duke përdorur në mënyrë inteligjente armët e tyre të zjarrit, aftësitë dhe njohuritë e hartës për të planifikuar një sulm, ekzekutuar dhe përshtatur nëse është e nevojshme. Asgjë nga këto nuk ekziston në TDM, i cili është modaliteti juaj standard i lojës shoot-’em-up, i pamenduar, i parë praktikisht në çdo gjuajtës – i mungon e njëjta veçanti dhe shija e markës që Respawn ka kapur në Arenas dhe Battle Royale. Edhe si një rampë për lojtarët e rinj, modaliteti nuk është bindës, pasi TDM duhet të zhbllokohet dhe ka të ngjarë të keni disa orë nën rripin tuaj deri në momentin që ta bëni. Dhe me një rreze zjarri dhe lista dëgjimi jo të renditura, TDM nuk është as një modalitet ideal i ngrohjes.

Apex Legends Mobile ofron shpërblime për lojtarët në një numër këngësh. Sfidat ditore dhe javore janë të disponueshme për të çuar më tej përparimin tuaj si në nivelet e lira ashtu edhe në ato premium të një leje beteje, pikët e përvojës të fituara duke luajtur lojën kontribuojnë në nivelin e lojtarit tuaj, Apex Packs zhbllokojnë kozmetikën për legjendat dhe armët, dhe ka gjithashtu përfitim sistemi.

Të gjitha këto lloje të ndryshme të përparimit janë shumë për t’u mbajtur nën vëzhgim, por kjo siguron që shpesh po fitoni diçka ose po punoni për të zhbllokuar një lloj shpërblimi me çdo ndeshje që luani. Pjesa më e madhe është tarifa juaj tipike e lojës së shërbimit të drejtpërdrejtë dhe ofron një arsye mjaft bindëse për ta ndezur lojën çdo ditë dhe për të luajtur një ose dy ndeshje të shpejta, megjithëse sistemi i përfitimeve, në veçanti, paraqet një kthesë interesante.

Në Apex Legends Mobile, duke luajtur si një rrjet legjendë të caktuar, ju tregoni drejt zhbllokimit të përfitimeve unike për ta, duke ju lejuar të personalizoni më tej një personazh për t’iu përshtatur stilit tuaj ideal të lojës. Mund ta bëni edhe më të vështirë kapjen e demonit të shpejtësisë Octane duke pajisur ¡Vámanos! përfitimi, për shembull, i cili i jep atij një rritje të shpejtësisë nëse armatura e tij thyhet ndonjëherë, ose merr një stil më të rrezikshëm loje me përfitimin e tij Stunt Mode, i cili ndryshon Stim-in e tij në mënyrë që të mund të ndizet dhe çaktivizohet – duke ju lejuar të ruani përmirësimet tuaja shpejtësi me koston e humbjes së vazhdueshme të shëndetit.

Çdo personazh mund të pajiset vetëm me tre nga këto përfitime në të njëjtën kohë, dhe ato ndahen në kategori për të parandaluar formimin e çdo kombinimi të padrejtë (të paktën, nga sa kam parë). Sistemi shton një kompleksitet të mirëpritur për çdo personazh në Apex Legends Mobile – asnjë nga këto përfitime nuk mund të ndryshojë rrënjësisht vendin e një legjende në meta, por ato shtojnë konsiderata argëtuese në çdo ndeshje. Plus, përfitimet sigurojnë që të ndjeni ende një ndjenjë përparimi dhe shumëllojshmërie edhe nëse jeni duke luajtur vetëm me të njëjtat dy ose tre personazhe.

Për sa i përket personazheve, Apex Legends Mobile fillon me një ansambël të shëndetshëm prej 10 (edhe pse vetëm disa janë të zhbllokuar që nga fillimi). Fatmirësisht ju zhbllokoni personazhet e rinj shumë më shpejt se sa mundeni në Apex Legends, kështu që nuk do të mbeteni të mbërthyer me të njëjtat fytyra për një kohë të gjatë. Interesante, Apex Legends Mobile ka një legjendë ekskluzive të quajtur Fade. Fade është një personazh argëtues dhe një shtesë shumë e nevojshme për Mobile–pa asnjë progresion ose lojë të kryqëzuar midis kësaj loje dhe Apex Legends, duke pasur një nxitje të fortë si një legjendë e re për të luajtur, siguron që Mobile të mbetet një zgjedhje komplimentuese për një kohë të gjatë- kohë lojtarët Apex Legends.

Kërcimi në këtë lojë nuk ngjan thjesht si fillimi nga e para në të njëjtën përvojë fjalë për fjalë, kryesisht për mënyrën se si Fade ndikon në meta-në e ndeshjes. E vetmja dobësi e vërtetë e përfshirjes së tij është se ai kontribuon në mbimbushjen e legjendave fyese të Apex Legends Mobile. Ky është gjithashtu një problem në Apex Legends, por është veçanërisht i jashtëzakonshëm në Mobile, ku gjysma e listës fillestare është e orientuar drejt sulmit të ekipeve të tjera (në Apex Legends, vetëm tre nga legjendat fillestare ishin personazhe fyese). Rosterit i mungojnë seriozisht opsionet për lojtarët që duan të fokusohen në mbrojtje, rishikim ose mbështetje.

Ndërsa skema e kontrollit të Apex Legends është krijuar në një mënyrë për të inkurajuar lojtarët të përdorin sistemin e ping-ut, Apex Legends Mobile është, të paktën mekanikisht, më i fokusuar në faktin që lojtarët mund të luajnë vetëm me gishtin e madh. Si të tilla, të gjitha hyrjet duhet të kondensohen në mënyrë që të mund të luani vetëm me dy gishta.

Apex Legends Mobile zbaton disa përmirësime inteligjente të cilësisë së jetës për të përmirësuar mekanikën e Battle Royale-it të saj. Loja nuk luhet kurrë për ju – fitorja mbetet një rezultat shpërblyes pasi ende përcaktohet kryesisht nga aftësitë individuale dhe puna ekipore e një skuadre. Në vend të kësaj, Apex Legends Mobile automatizon procesin e grabitjes së kutive të vdekjes, për shembull, duke rrëmbyer shpejt bashkëngjitjet dhe municionet që përshtaten me armët tuaja të pajisura. Nëse dëshironi të lëvizni ngadalë nëpër përmbajtjen e kutisë së vdekjes për granata, shërime shtesë ose bashkëngjitje që nuk mund t’i përdorni tani, por mund të dëshironi t’i mbani për më vonë, prapëseprapë mundeni, por Apex Legends Mobile e përshpejton atë proces për këdo që mund të mos jini mjaft të shkathët për ta bërë këtë në mes të një përplasjeje zjarri.

Veçoritë si kjo sigurojnë që sasia e vogël e pasurive të paluajtshme të disponueshme në ekranin e një telefoni inteligjent të mos harxhohet në butona që mund të mos i shtojnë përvojës aq shumë sa shkrepja aktuale. Megjithëse shumica kanë për qëllim përshpejtimin e procesit të grabitjes, duke ju lejuar të ktheheni në luftë sa më shpejt që të jetë e mundur, disa ekzistojnë edhe në anën luftarake. Për shembull, ju drejtoni automatikisht pamjet kur gjuani, duke hequr mundimin e nevojës për të shtypur dhe mbajtur shtypur një buton shtesë ndërsa përpiqeni të godisni një objektiv që është më larg.

Luajtja në ekran nuk është ende një konfigurim ideal – në fund të fundit, ky është një gjuajtës me ritëm të shpejtë dhe një ekran me prekje thjesht nuk është aq i përgjegjshëm sa një tastierë lojërash e modës së mirë. Plus, edhe në një ekran telefoni me përmasa të konsiderueshme (unë luaj në një Samsung Galaxy S10), unë ende qëlloj aksidentalisht armën time në raste kur dua vetëm të shikoj përreth – gjithçka është aq afër njëra-tjetrës saqë nëse gishti im lëviz qoftë edhe pak. , Unë e tërheq aksidentalisht këmbëzën. Dhe nëse zakoni i shokëve të skuadrës për të qëlluar rastësisht në ajër ose në një mur ku nuk ka armik është ndonjë tregues, nuk jam i vetmi që e bëj këtë rastësisht. Në një lojë si Apex Legends Mobile, ku ruajtja e municioneve tuaja është thelbësore dhe të siguroheni që armiqtë me të cilët po afroheni nuk do t’ju dëgjojnë, të qëlloni kur nuk e doni është zhgënjyese.

Në fillim, Apex Legends Mobile përmban 10 personazhe të luajtshëm, nëntë prej të cilëve vijnë nga lista me 21 persona në Apex Legends që nga sezoni 13.

Ashtu si versioni Switch i Apex Legends, Apex Legends Mobile bën kompromise me detajet grafike, distancën e tërheqjes dhe shpejtësinë me të cilën ngarkohen asetet për të ekzekutuar në pajisjet Android dhe iOS. Kjo do të thotë se armët me precizion me rreze të gjatë janë më të vështira për t’u përdorur ( veçanërisht me kontrollet e ekranit me prekje), gjë që për fat të keq favorizon meta drejt nevojës për armë zjarri automatike dhe gjysmë automatike për të fituar. Problemet e rregullta të shpejtësisë së kuadrove vazhdojnë gjithashtu, shpesh duke u zhytur kur jeni duke ri-vendosur, duke kërcyer nga një platformë kërcimi ose duke udhëtuar në një rrjet zipline. Apex Legends Mobile gjithashtu mund të belbëzojë nëse skuadra të shumta po luftojnë brenda të njëjtës hapësirë ​​të mbyllur.

Ndryshe nga versioni Switch, Apex Legends Mobile nuk mbështet lojën e kryqëzuar me versionet Xbox, PlayStation dhe PC të Apex Legends, kështu që këto çështje teknike nuk janë një problem aq drastik. Megjithatë, këto çështje janë të bezdisshme sa herë që shfaqen (sado të shkurtra që mund të jenë) dhe bëhen zhgënjyese kur rezultati është një goditje e humbur ose shmangie me kohë të dobët.

Në përgjithësi, Apex Legends Mobile është pikërisht ajo që reklamohet: Ky është Apex Legends, por në pajisjet mobile. Kjo do të thotë se Respawn ka bërë disa lëshime serioze ndaj Battle Royale-it të saj në mënyrë që të funksionojë e gjithë puna, veçanërisht kur bëhet fjalë për pamjet dhe performancën. Dhe jo të gjitha shtesat e reja në formulë, si Team Deathmatch, shtojnë ndonjë gjë bindëse. Por sistemi i përfitimeve dhe legjenda e parë ekskluzive për celularin krijojnë një tërheqje të fortë për Apex Legends Mobile që ekziston së bashku me Apex Legends si një lojë shoqëruese. Nëse dëshironi të luani Apex Legends në lëvizje, kjo e plotëson atë nevojë. Thjesht mos u futni duke menduar se kjo është mënyra më e mirë për të luajtur lojën Battle Royale të Respawn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button