KriptovalutaTeknologji

Parashikimi i çmimit të Bitcoin 2022–2030

Bitcoin nuk ka nevojë për prezantim, pasi kjo kriptomonedhë shkatërruese ishte e para që prishi dyert brenda sektorit. Gjatë viteve të fundit, rritja e monedhës ka qenë eksponenciale, duke hapur rrugën për qindra (ose edhe mijëra) projekte altcoin dhe kripto për të krijuar një vend në tregun më të gjerë.

Ky udhëzues do të diskutojë parashikimin tonë të çmimit të Bitcoin për një periudhë afatshkurtër dhe afatgjatë, duke prekur dobinë e monedhës, potencialin e saj në të ardhmen dhe ku mund të investoni në BTC sot – me tarifa të ulëta tregtimi.

Parashikimi i çmimit të Bitcoin 2022

Në kohën e shkrimit, çmimi i Bitcoin sot është duke lëvizur rreth nivelit të 31,500 dollarëve, pas një tendence të qëndrueshme rënëse gjatë muajve të fundit. Për të ndihmuar në ofrimin e një pasqyre të perspektivës afatgjatë të BTC, i paraqitur më poshtë është parashikimi ynë i çmimeve për vitet në vijim:

 • Fundi i vitit 2022 – Vlera e Bitcoin ka rënë me rreth 50% në dy muajt e fundit, e nxitur nga ndjenja mbizotëruese e tregut për “rrezikun”. Sidoqoftë, BTC ka refuzuar nivelin e 20,000 dollarëve në afatin ditor – që do të thotë se ne mund të shohim një kthim në rajonin prej 32,000 dollarësh nëse ruhet ndonjë moment rritës.
 • Fundi i vitit 2023 – Sapo çmimi i aksioneve të Bitcoin të fillojë një rritje, ai mund të qëndrojë për një periudhë javësh (ose edhe muajsh). Kështu, duke supozuar se vrulli vazhdon, ne mund të shohim që BTC të kthehet në nivelin e 69,000 dollarëve deri në fund të 2023.
 • Fundi i vitit 2025 – Gjatë viteve të ardhshme, edhe pse disa nga altcoinët më të mirë mund të zhvillojnë dobi më të mirë se Bitcoin, kjo kriptomonedhë duhet të ruajë renditjen e saj për shkak të statusit të saj ‘lëvizës i parë’. Për shkak të kësaj, parashikimi ynë i Bitcoin vlerëson se monedha mund të arrijë një vlerë prej 80,000 dollarë deri në fund të 2025.
 • Fundi i vitit 2030 – Me shkallën e adoptimit të kriptove që nuk tregon shenja ngadalësimi, ka mundësi që BTC të pranohet më gjerësisht nga tregtarët kur bëhet fjalë për pagesën për mallra dhe shërbime. Nëse kjo ndodh, padyshim që Bitcoin mund të kapërcejë nivelin e 100,000 dollarëve dhe të arrijë në 120,000 dollarë deri në vitin 2030.

Kriptoasetet janë një produkt investimi shumë i paqëndrueshëm i parregulluar. 

Historia e çmimeve të Bitcoin

Logoja e BTC

Si kriptomonedha e parë që doli në qarkullim, Bitcoin ka shembur shumë mure në hapësirë ​​dhe ka krijuar një shteg për lulëzimin e projekteve të tjera. Megjithëse BTC mendohej si kripto-ja “më e mirë” për një kohë të gjatë, monedha të tjera kanë dalë që kanë raste të përdorimit tërheqës që kanë hequr vëmendjen nga Bitcoin. Megjithatë, shumë investitorë ende kërkojnë të blejnë Bitcoin për shkak të potencialit të tij të vlerës dhe paqëndrueshmërisë së ulët në krahasim me monedhat e tjera.

Në kuptimin e tij më themelor, Bitcoin është një monedhë dixhitale e decentralizuar peer-to-peer (P2P) që verifikon transaksionet përmes teknologjisë blockchain. Kjo teknologji përdoret gjerësisht në tregun e sotëm të kriptomonedhave, por në vitin 2009, kur u lançua BTC, koncepti ishte i huaj për shumicën e industrive.

Krijuesi i Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ka mbetur anonim që nga publikimi i letrës së tij të famshme në vitin 2008, në të cilin ai detajoi specifikat se si do të funksiononte Bitcoin. Blloku i parë i BTC-së u minua në fillim të vitit 2009 dhe monedha menjëherë filloi të merrte tërheqje nga studentët dhe programuesit me njohuri teknologjike. Nakamoto më pas ia dorëzoi kontrollin e kodit një zhvilluesi tjetër në vitin 2010 dhe që atëherë nuk është parë apo dëgjuar.

Bitcoin

Çmimi i parë i regjistruar i BTC ishte në korrik 2010, kur monedha filloi të tregtohej me 0,0008 dollarë. Investitorët që kërkojnë të blejnë kriptomonedhë dhe të fitojnë ekspozim ndaj kësaj teknologjie të re ndihmuan në rritjen e çmimit të Bitcoin gjatë viteve në vijim, duke parë që çmimi i BTC-së arriti në 250 dollarë në 2013. Megjithatë, vetëm nga mesi i 2017 Bitcoin hyri me të vërtetë në rrymë.

Çmimi i Bitcoin u rrit me 2,300% gjatë gjysmës së dytë të 2017, duke kapërcyer nivelin e 19,000 dollarëve. Një treg i qëndrueshëm i ariut pasoi këtë nivel të lartë, i cili pa Bitcoin të humbiste rreth 85% të vlerës së tij. Disa pika sporadike rritëse u shfaqën gjatë kësaj periudhe kohore, megjithëse lëvizja e vërtetë filloi në fund të vitit 2020.

Grafiku i çmimeve të BTC

Nga shtatori 2020 deri në prill 2021, Bitcoin u rrit me mbi 540%, duke arritur një vlerë prej 64,700 dollarë. Pas një tërheqjeje të shkurtër, çmimi u rrit edhe një herë, duke arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 68,789 dollarë, sipas CoinMarketCap . Sidoqoftë, ky nivel i lartë ishte i shkurtër dhe çmimi i Bitcoin ka rënë me mbi 70% në kohën e shkrimit në mesin e 2022.

Para se të zhytemi në parashikimin tonë të çmimit të Bitcoin, këtu është një përmbledhje e shkurtër e pikës së diskutuar deri më tani:

 • Satoshi Nakamoto publikoi letrën e tij të bardhë Bitcoin në tetor 2008.
 • Kodi me burim të hapur të Bitcoin u lëshua zyrtarisht në janar 2009.
 • Çmimi i parë i regjistruar i Bitcoin ishte 0,0008 dollarë në korrik 2010.
 • Bitcoin arriti vlerën më të lartë prej 19,000 dollarë në 2017.
 • Pas këtij niveli të lartë, BTC shkon në një ecuri të zgjatur dhe humbet 85% të vlerës së saj.
 • Bitcoin rikuperohet dhe arrin nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 68,789 dollarë në nëntor 2021. 

Parashikimi i çmimit të Bitcoin 2022

Bitcoin është parë si një nga investimet më të mira të kriptove afatgjata për vite me radhë për shkak të statusit të monedhës ‘lëvizës i parë’ në treg. Megjithatë, siç u përmend më herët, çmimi i kriptos Bitcoin ka rënë ndjeshëm nga nivelet më të larta të të gjitha kohërave të nëntorit 2021. Nisur nga ky fakt, çfarë mban pjesa e mbetur e vitit 2022 për Bitcoin?

Një nga gjërat kryesore që shkon në favor të Bitcoin është pozita e tij relativisht solide në tregun e kriptove. Ky reputacion nuk nxitet vetëm nga interesi i investitorëve me pakicë, por edhe nga interesat e investitorëve institucionalë. Shumë kompani të njohura tani mbajnë BTC në portofolet e tyre të investimeve për të fituar ekspozim ndaj sektorit të kriptomonedhave.

Një artikull i fundit nga Yahoo Finance vuri në dukje se menaxherët e aseteve mbanin më shumë se 70 miliardë dollarë BTC në fund të 2021. Në atë kohë, kjo barazohej me gati 8% të furnizimit qarkullues të monedhës. Mbajtësi më i madh është Grayscale Investments, i cili lëshon një fond Bitcoin të tregtueshëm të quajtur Grayscale Bitcoin Trust.

Elon Musk Bitcoin

Edhe pse çmimi aktual i Bitcoin nuk është aq i lartë sa dikur, shumë individë me vlerë të lartë neto mbajnë gjithashtu BTC. Këto përfshijnë Changpeng Zhao, themeluesin e Binance, së bashku me Binjakët Winklevoss, Michael Saylor, Elon Musk dhe më shumë. Gjithashtu ka të ngjarë të ketë shumë emra të tjerë të profilit të lartë që kanë blerë Bitcoin, por megjithatë zgjedhin të qëndrojnë jashtë vëmendjes.

Duke pasur parasysh këtë vëmendje nga profesionistët kryesorë të industrisë dhe institucionet financiare, me gjasë do të shohim që Bitcoin të rifitojë disa nga pozicionet e tij brenda tregut të kriptove në muajt e ardhshëm. Shuma e parave të investuara në BTC duhet të shohë që monedha të vazhdojë të dominojë për sa i përket kapitalit të tregut, duke siguruar një platformë për një rikthim. Për shkak të kësaj, parashikimi ynë i çmimit të Bitcoin për vitin 2022 e sheh monedhën të kthehet në nivelin e $32,000 deri në fund të vitit.

Kriptoasetet janë një produkt investimi shumë i paqëndrueshëm i parregulluar. Asnjë mbrojtje e investitorëve në Mbretërinë e Bashkuar ose BE.

Parashikimi i çmimit të Bitcoin 2023

Duke parë më tej, si duket parashikimi ynë i çmimit të BTC për vitin 2023? Siç u përmend më herët, shumë altcoin janë lançuar gjatë viteve të fundit që synojnë të përfitojnë nga suksesi i Bitcoin. Shumë prej këtyre altcoins janë quajtur ‘superior’ ndaj BTC për sa i përket shpejtësisë dhe shkallëzueshmërisë.

Në një kuptim objektiv, kjo duket të jetë e vërtetë. Ethereum shihet nga shumë si kriptomonedha më e mirë për të investuar pasi përdor teknologjinë blockchain në një mënyrë më inovative sesa Bitcoin. Për më tepër, rrjetet e tjera gjithashtu kanë filluar të largohen nga konsensusi “Proof-of-Work” (PoW) i Bitcoin në një algoritëm “Proof-of-Stake” (PoS), i cili është shumë më i shkallëzuar dhe miqësor ndaj mjedisit.

ATM Bitcoin

Megjithatë, edhe pse teknologjia e Bitcoin mund të jetë e vjetëruar, monedha është ende në rritje të miratimit të saj në të gjithë botën si një metodë pagese. Siç raportohet nga Reuters , gati 25% e bizneseve të vogla në nëntë vende kryesore synojnë të fillojnë të pranojnë monedha dixhitale si një metodë pagese në vitin 2022. Për shkak të përhapjes së Bitcoin, ka një shans të mirë që BTC të jetë monedha e zgjedhur për këto biznese.

ATM-të e Bitcoin janë bërë gjithashtu një koncept popullor, duke i lejuar përdoruesit të depozitojnë para dhe të blejnë BTC (ose kriptovaluta të tjera) duke përdorur një kioskë fizike. Kriptoma e blerë më pas dërgohet në portofolin e kriptove të përdoruesit nëpërmjet kodit QR, duke ofruar një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të blerë monedha dixhitale. Sipas raporteve, tani ka mbi 30,000 ATM Bitcoin në mbarë botën.

Këta elementë theksojnë se sa i përdorur është BTC, edhe pse monedhat e tjera mund të kenë përparësinë kur bëhet fjalë për rastet e përdorimit në botën reale dhe shkallëzueshmërinë. Kjo përhapje duhet të ndihmojë monedhën të vazhdojë të rritet me kalimin e kohës, kjo është arsyeja pse parashikimi ynë i çmimit të Bitcoin 2023 vlerëson se monedha mund të jetë me vlerë 69,000 dollarë deri në këtë pikë.

Parashikimi afatgjatë i çmimit të Bitcoin – Parashikimi i vitit 2025

Në kohën e shkrimit, tendenca e qëndrueshme rënëse e Bitcoin ka nxitur shumë të spekulojnë se mund të jetë një nga kriptomat më të nënvlerësuara në treg. Kjo është për shkak se, kur bëhet fjalë për adoptimin e kriptove nga investitorët institucionalë, Bitcoin mbetet opsioni më ‘i zbatueshëm’ për shkak të kapitalit të tij të tregut dhe paqëndrueshmërisë relativisht të ulët.

Një nga ndryshimet më domethënëse që mund të ndikojë në çmimin e BTC në vitet në vijim është lëshimi i shumëpritur i një ETF spot Bitcoin. Edhe pse tani ka shumë ETF të së ardhmes së Bitcoin, të gjitha propozimet për një ETF spot janë hedhur poshtë nga SEC. Shqetësimi i tyre kryesor është potenciali i manipulimit të tregut, pasi tregu i kriptove është ende relativisht i parregulluar.

Bitcoin ETF

Megjithatë, refuzimet e mëparshme të aplikacioneve spot ETF nuk i kanë penguar firmat financiare të vazhdojnë të provojnë fatin e tyre. Grayscale Investments vazhdon të përpiqet dhe të bindë SEC se tani është koha që ata të lejojnë këto lloj investimesh, ndërkohë që kompanitë e tjera (si ARK Invest e Cathie Wood) kanë paraqitur kohët e fundit aplikime. Nëse një prej këtyre ETF-ve do të lejohej të lansohej, ai do të ofronte ekspozim të drejtpërdrejtë ndaj çmimit të Bitcoin.

Duket sikur është vetëm çështje kohe përpara se të vihet në dispozicion një vend ETF i Bitcoin, duke rritur ndjeshëm aksesin e investimit të BTC për një numër të konsiderueshëm tregtarësh. Me këtë në mendje, parashikimi ynë i çmimit të Bitcoin 2025 vlerëson se BTC mund të arrijë një vlerësim prej 80,000 dollarë deri në fund të atij viti.

Kriptoasetet janë një produkt investimi shumë i paqëndrueshëm i parregulluar. Asnjë mbrojtje e investitorëve në Mbretërinë e Bashkuar ose BE.

Parashikimi i çmimit të Bitcoin 2030

Së fundi, le të prekim parashikimin tonë të çmimit të Bitcoin në afat të gjatë. Siç do ta dini deri tani, Bitcoin ruan mbështetje të madhe si nga tregu i kriptove ashtu edhe nga tregu tradicional. Asnjë monedhë tjetër nuk e ka këtë mbështetje universale, e cila është një pikë plus për potencialin afatgjatë të BTC.

Çmimi i Bitcoin ka të ngjarë të nxitet nga një kombinim i rasteve të përdorimit të botës reale dhe spekulimeve. Të gjitha shkëmbimet më të mira të kriptove ofrojnë BTC-në si një aktiv të tregtueshëm, duke e bërë të lehtë për investitorët fillestarë të marrin në dorë monedhën. Për më tepër, shumë platforma të tjera (si PayPal dhe Cash App) kanë ofruar tani investimin në Bitcoin – duke rritur aksesueshmërinë edhe më shumë.

Kthimet vazhdojnë të jenë të ulëta përmes investimeve ‘tradicionale’, të cilat natyrisht kanë parë shumë investitorë të gravitojnë drejt tregut të kriptove. Megjithëse monedhat dixhitale janë shumë më të paqëndrueshme se shumica e klasave të aseteve, ato kanë potencialin për të gjeneruar kthime mbrapsht të tregut. Kjo dëshmohet nga kthimi i jashtëzakonshëm prej 302.8% që Bitcoin dha vetëm në vitin 2020.

Në përgjithësi, ka të ngjarë që sjelljet e investimit të vazhdojnë të evoluojnë në vitet në vijim – që do të thotë se investimi në kriptomonedhë ka të ngjarë të bëhet më i zakonshëm. Si i tillë, parashikimi ynë i çmimit të Bitcoin 2030 parashikon që monedha mund të arrijë nivelin e 120,000 dollarëve deri në këtë pikë.

Rritjet dhe uljet e mundshme të Bitcoin

Seksionet e mësipërme kanë marrë një zhytje të thellë në parashikimin tonë të çmimit të Bitcoin për vitet në vijim. Të paraqitura më poshtë janë disa fusha kritike të shënimit që investitorët e BTC mund të dëshirojnë t’i mbajnë sytë përpara:

vitiPotenciali i lartëPotenciali i ulët
202232,000 dollarë17,000 dollarë
202369,000 dollarë37,000 dollarë
202580 mijë dollarë60,000 dollarë
2030120,000 dollarë98,000 dollarë

Për çfarë përdoret Bitcoin?

I konsideruar nga shumë si kripto-ja më e mirë për të blerë Reddit , Bitcoin mbetet një i preferuar i investitorëve me pakicë dhe profesionistë. Le ta eksplorojmë këtë më tej duke prekur rastet qendrore të përdorimit të Bitcoin:

Mënyra e pagesës

Rasti kryesor i përdorimit të Bitcoin është si një mënyrë pagese. Meqenëse rrjeti i Bitcoin është tërësisht i decentralizuar, pagesat mund të bëhen në një mënyrë pothuajse anonime. I vetmi informacion i shikueshëm publikisht janë adresat e portofolit të përfshira në një transaksion BTC.

Për më tepër, Bitcoin nuk grumbullon asnjë tarifë bankare të lidhur tradicionalisht me transfertat ndërkombëtare. Transferimet janë shpesh shumë më të shpejta pasi ato nuk kanë nevojë të autorizohen nga një autoritet i centralizuar.

Shpërblimet e minierave

Për shkak të konsensusit “Proof-of-Work” të Bitcoin, hardueri i avancuar kompjuterik është i nevojshëm për të vërtetuar transaksionet që ndodhin në rrjet. Në këmbim të sigurimit të këtij hardueri, ‘minatorët’ shpërblehen në BTC.

Minierat e Bitcoin

Minatorët e Bitcoin marrin një shpërblim prej 6.25 sa herë që shtojnë me sukses një bllok në blockchain. Në kohën e shkrimit, kjo barazohet me mbi 197,000 dollarë – duke theksuar se sa fitimprurës mund të jetë ky proces për ata që posedojnë fuqinë e kërkuar llogaritëse.

Spekulimet

Së fundi, Bitcoin përdoret gjithashtu gjerësisht nga një perspektivë investimi, siç u diskutua më herët në këtë artikull. Koncepti i investimit në kriptomonedhë është ende relativisht i ri në krahasim me aksionet dhe obligacionet, megjithatë shkalla e adoptimit po rritet çdo vit.

Nuk është e pazakontë që Bitcoin të gjenerojë kthime dyshifrore brenda një dite, gjë që është e rrallë në tregun e aksioneve, siç do ta dëshmojnë investitorët që blejnë aksione . BTC është gjithashtu i shkëlqyeshëm për diversifikim, pasi është shumë elastik në kohë trazirash të tregut, si për shembull gjatë pandemisë COVID-19.

Çfarë e nxit çmimin e Bitcoin?

Ashtu si klasat e tjera të aktiveve, të tilla si aksionet dhe ETF-të, çmimi i Bitcoin drejtohet nga forcat e ofertës dhe kërkesës. Por çfarë ndikon në të vërtetë këto forca? Le të hedhim një vështrim më të afërt në këtë pyetje:

Vëmendje e mediave sociale

Mediat sociale janë bërë një burim i përdorur gjerësisht për tregtarët e kriptomonedhave për të mësuar më shumë rreth projekteve specifike. Megjithatë, Bitcoin mbetet monedha dixhitale më e përfolur në shumë platforma – dhe ka mbi 4.3 milionë anëtarë në subreddit-in e saj zyrtar . Për shkak të kësaj, sa herë që ‘hipe’ rritet në mediat sociale, ajo tenton të çojë në më shumë investime nga tregtarët me pakicë, gjë që rezulton në rritje të çmimeve. 

Rritja në adoptimin e kriptove

Natyrisht, sa më shumë raste përdorimi të ketë Bitcoin, aq më e madhe është kërkesa për monedhën. Siç e dimë nga ligjet e ofertës dhe kërkesës, kur kërkesa rritet, çmimi gjithashtu rritet (duke supozuar se oferta mbetet e njëjtë ose ulet).

Statistikat e adoptimit të kriptove

Prandaj, koncepte si ATM-të e Bitcoin kanë ndihmuar shumë për të sjellë BTC në rrjedhën kryesore – edhe për njerëzit që nuk e kuptojnë plotësisht teknologjinë. Bitcoin tani pranohet si një metodë pagese nga shitësit me pakicë në mbarë botën pasi shpesh është më e lirë për të kryer transaksione dhe më transparente se monedhat FIAT.

Investime Institucionale

Së fundi, niveli i investimit institucional është diçka që mund të ndikojë në çmimin e Bitcoin. Natyrisht, nëse bankat kryesore të investimeve do të investonin në BTC, ky do të ishte një sinjal rritës për pjesën tjetër të tregut. Kjo tashmë ka filluar të jetë e lumtur, me banka si Barclays dhe Citigroup tashmë duke bërë investime në BTC.

Kjo gjithashtu lidhet me vendin e parashikuar të Bitcoin ETF, i cili shumë shpresojnë se do të shfaqet në vitet e ardhshme. Një ETF si ky do t’i mundësonte një demografie të re të fitonte ekspozim ndaj luhatjeve të çmimeve të Bitcoin pa u marrë me ndërlikimet e tregtimit të kriptove (p.sh. kuletat, teknologjia blockchain, etj.). Nga ana tjetër, kjo do të ndihmonte në rritjen e dukshmërisë së Bitcoin dhe do të ndikonte pozitivisht në çmimin e tij.

Ku të blini Bitcoin

Edhe pse Bitcoin mund të mos jetë kriptoma e radhës që do të shpërthejë për shkak të statusit të tij ‘të pjekur’ brenda tregut më të gjerë, ai ende ruan mbështetje masive nga komuniteti i investimeve. Si i tillë, shumica dërrmuese e ndërmjetësve dhe shkëmbimeve të kriptomonedhave tani do t’i lejojë përdoruesit të investojnë në BTC – madje shumë prej tyre ofrojnë tregje derivatesh. Megjithatë, edhe pse kjo është padyshim një gjë e mirë, mund të jetë sfiduese për të ngushtuar përzgjedhjen.

Nëpërmjet kërkimit dhe testimit tonë, ne kemi gjetur se eToro ofron vendin më të mirë për të blerë Bitcoin shpejt dhe me lehtësi. eToro është një nga ndërmjetësit kryesorë online në botë, me mbi 26 milionë përdorues të regjistruar. Pjesa më e madhe e apelit të eToro vjen nga siguria e rreptë e platformës pasi ajo rregullohet nga organe drejtuese, duke përfshirë FinCEN, FINRA, CySEC, ASIC dhe FCA.

Kur bëhet fjalë për tarifat, eToro ngarkon një komision prej 1% për porositë e blerjes dhe shitjes (plus përhapjen e tregut). Pragu minimal i investimit të eToro është vetëm 10 dollarë, që do të thotë se platforma është ideale për investitorët fillestarë që kërkojnë të fillojnë të vogla dhe të rritin rrugën e tyre. Krijimi i një portofoli është gjithashtu i lehtë, pasi eToro ofron 75 kriptovaluta kryesore për tregtim (përfshirë BTC).

Për sa i përket depozitave, eToro lejon përdoruesit të financojnë menjëherë llogaritë e tyre duke përdorur një kartë krediti/debiti ose një portofol elektronik (siç është PayPal). Pranohen edhe transferta bankare, me të gjitha metodat e lira për t’u përdorur nëse depozitoni në USD. Përsëri, depozita minimale është vetëm 10 dollarë – megjithëse eToro ofron një veçori të llogarisë demo falas për investitorët që dëshirojnë të përjetojnë platformën pa rrezik.

Së fundi, eToro ofron gjithashtu një nga kuletat më të mira të kriptove në treg, duke mbështetur mijëra kripto-asete. Ky portofol mund të shkarkohet falas në pajisjet iOS dhe Android dhe ofron një mënyrë të sigurt dhe miqësore për përdoruesit për të ruajtur Bitcoin.

Pro

 • Më shumë se 26 milionë përdorues
 • Struktura transparente e tarifave
 • Investimi minimal është vetëm 10 dollarë
 • Asnjë tarifë depozitimi
 • Aplikacioni falas i portofolit kripto
 • 75 kriptovaluta të disponueshme për tregtim

Kundër

 • Zbatohet një tarifë e vogël pasiviteti
 • Tarifa e konvertimit për depozitat jo USD

Kriptoasetet janë një produkt investimi shumë i paqëndrueshëm i parregulluar. Asnjë mbrojtje e investitorëve në Mbretërinë e Bashkuar ose BE.

Lajmet më të fundit të Bitcoin

Përpara se të përmbyllim këtë parashikim të çmimit të Bitcoin, le të hedhim një vështrim të shkurtër në disa nga lajmet më të përfolura rreth Bitcoin për javën që fillon më 25 korrik 2022 – duke u siguruar që jeni të përditësuar me ngjarjet më të fundit në lidhje me monedhën :

 • Ishte një javë e mirë për investitorët e BTC, pasi çmimi i monedhës më në fund përfundoi në të gjelbër. Bitcoin u rrit me 8.65% për javën dhe tani po tregtohet rreth nivelit 22,000 dollarë.
 • Lajmi më i madh i javës së kaluar ishte se Tesla shiti 75% të zotërimeve të saj të BTC gjatë tremujorit të dytë 2022. Kjo arriti në 936 milionë dollarë Bitcoin dhe menjëherë shkaktoi rënien e çmimit të BTC.
 • Në lajme më pozitive, Princi Philip i Serbisë deklaroi javën e kaluar se ai beson se është e pashmangshme që Bitcoin së shpejti të miratohet si mjet ligjor nga një vend arab. Kjo është për shkak se BTC mund të konsiderohet hallall, duke siguruar që ajo është në përputhje me ligjin e Sheriatit.

Battle Infinity është kripto-ja më e mirë për të investuar

Megjithëse Bitcoin është kriptomonedha më e madhe për nga kapitalizimi i tregut, ne rishikuam tokenin e Battle Infinity dhe pamë se është kripto-ja më e mirë për të investuar. Qasja në Battle Infinity nëpërmjet tokenit vendas, IBAT, u mundëson lojtarëve të aksesojnë gjashtë platforma. Lojtarët mund të fillojnë në Battle Swap për të blerë IBAT, më pas të përdorin Battle Market për kalime NFT për të hyrë në liga dhe ndeshje në një lojë sportive fantazi të bazuar në NFT.

Kjo lojë “luaj për të fituar” u mundëson lojtarëve të veshin kufje VR dhe të eksplorojnë Metaverse ndërsa bisedojnë me lojtarët e tjerë në kohë reale. Lojtarët ndërtojnë ekipe dhe buxhetojnë për të blerë lojtarë të jetës reale dhe përdorin tokenat IBAT për të fituar para nga toka dhe për të blerë hapësirë ​​reklamimi në tabela. Pas fitimit të shpërblimeve, lojtarët mund të përdorin Battle Swap për të shitur shpërblime për monedha të tjera.

Tregu i betejës është vendi ku asetet dhe personazhet shënohen si NFT për t’u përdorur si kalime në liga dhe ndeshje. Është në Battle Arena që lojtarët ndërveprojnë me njëri-tjetrin, ndjekin koncerte dhe performojnë ndërsa Battle Stake u mundëson lojtarëve të luftojnë për shpërblimet më të larta. Përfitimi i përdorimit të tokenit IBAT është se 50% e tarifave të transaksionit hyjnë në grupin global të aksioneve, që përdoren për të shpërndarë shpërblime për lojtarët më aktivë.

Edhe pse interaktive në Metaverse, Battle Infinity gjithashtu i mban lojtarët të përditësuar përmes grupit të tij Telegram . Kjo platformë ka demonstruar tashmë potencialin për rritje të jashtëzakonshme dhe është një projekt që investitorët nuk duhet të flenë.

Kriptoasetet janë një produkt investimi shumë i paqëndrueshëm i parregulluar.

Parashikimi i çmimit të Bitcoin – Përfundim

Ky artikull ka paraqitur një parashikim gjithëpërfshirës të çmimit të Bitcoin për muajt dhe vitet në vijim, duke prekur dobinë dhe potencialin e vlerës së Bitcoin. Edhe pse monedha ka humbur bazën e saj në muajt e fundit, BTC ende ruan vendin e saj si kriptoma më e përdorur – duke siguruar një platformë të fortë për suksesin e ardhshëm.

Nëse jeni duke kërkuar për një monedhë të re emocionuese me potencial të lartë, shikoni Battle Infinity, një platformë inovative për kripto dhe lojëra që aktualisht është në parashitje.

Burimet:

business2community.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button