Teknologji

Elon Musk ka ngritur padi kundër Twitter-it për një marrëveshje prej 44 miliardë dollarësh

Shefi i Tesla-s thotë se marrëveshja e blerjes është e pavlefshme pasi Twitter e mashtroi atë në lidhje me numrin e llogarive të rreme dhe të padëshiruara.

Elon Musk ka paraqitur pretendime kundër Twitter-it ndërsa lufton padinë e firmës së teknologjisë duke kërkuar që ai të mbahet në marrëveshjen e tij të blerjes prej 44 miliardë dollarësh .

Musk ngriti një mbrojtje ligjore kundër pretendimit të Twitter se ai është i detyruar kontraktualisht të përfundojë marrëveshjen që ai nënshkroi në prill, tha Gjykata e Kancerit në shtetin e Delaware në një njoftim të premten.

Twitter e padit Elon Musk për ta mbajtur atë në marrëveshjen e blerjes prej 44 miliardë dollarësh

Shefi i Tesla-s joshë bordin e Twitter me një ofertë prej 54,20 dollarë për aksion. Por më 8 korrik, ai njoftoi se po “përfundonte” marrëveshjen e tyre mbi akuzat që firma e mashtronte në lidhje me llogaritë e saj të rreme dhe të padëshiruara.

Twitter paditi disa ditë më vonë, duke e quajtur llogarinë e rreme pretendon një shpërqendrim dhe duke thënë se Musk ishte i detyruar nga kontrata e bashkimit për të mbyllur marrëveshjen me 54.20 dollarë për aksion.

Kundërpadia prej 164 faqesh e Musk u dorëzua si “konfidenciale”, por rregullat e gjykatës kërkojnë që ai të paraqesë një version publik të dosjes me informacion të ndjeshëm të redaktuar.

Shefi i Gjykatës së Kancelarisë, Kathaleen St J McCormick, ka urdhëruar që një gjyq pesë-ditor të fillojë më 17 tetor, në vend të dy javëve në shkurt të vitit të ardhshëm siç kërkoi miliarderi.

Twitter, çmimi i aksioneve të të cilit u mbyll në 41.61 dollarë të Premten, ngeci në vlerësimet e tij në lidhje me llogaritë e drejtuara nga “bots” softuerësh dhe jo nga njerëzit, dhe argumentoi se Musk po sajon justifikime për t’u tërhequr nga kontrata.

Gjigandi i mediave sociale akuzoi miliarderin se kërkon sasi të mëdha të dhënash që janë të parëndësishme për çështjen kryesore të çështjes: nëse ai kishte shkelur kontratën e marrëveshjes.

McCormick të premten dukej se e kishte parashikuar polemikën. “Ky urdhër nuk zgjidh asnjë mosmarrëveshje specifike zbulimi, duke përfshirë korrektësinë e çdo kërkese për grupe të mëdha të dhënash,” tha gjyqtari.

Platforma e mediave sociale u ka kërkuar aksionarëve të miratojnë marrëveshjen, duke vendosur një votim për bashkimin për 13 shtator.

BURIMI : AGJENCITË E LAJMEVE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button