KriptovalutaTeknologji

Si mund te bleni Bitcoin ne kosove?

Blerja e bitcoin dhe kriptovalutave të tjera në Kosovë është një proces i thjeshtë dhe zakonisht merr më pak se 10 minuta për t’u konfiguruar plotësisht.

Hapi i parë është të regjistroheni në një platformë, aplikacion ose shkëmbim dhe të përfundoni një proces Njihni klientin tuaj (KYC).

Kuletat e harduerit Bitcoin

Shkëmbimi që zgjidhni do të jetë i ndërveprueshëm me shumicën e pajisjeve, desktop dhe celular, dhe do t’ju lejojë të tërhiqeni në portofolin tuaj personal të harduerit.

këtu janë gjithashtu disa opsione të disponueshme për blerje dhe shitje pa verifikim në shkëmbimet P2P , megjithëse ato janë shumë më pak miqësore për përdoruesit dhe rekomandohen për përdoruesit më të avancuar.

Kërkesat për të blerë kriptovaluta në Kosovë

Para se të blini, ka disa gjëra të rëndësishme që duhet të përgatisni:

  • Një pasaportë, kartë identiteti kombëtare ose shofer për të përfunduar procesin e KYC.
  • Një lidhje private dhe e sigurt në internet, WiFi publik nuk rekomandohet pasi mund të paraqesë probleme sigurie.
  • Një telefon celular për të verifikuar identitetin tuaj duke përdorur vërtetimin me dy faktorë (2FA).
  • Një llogari bankare ose kartë krediti që mund të përdorni për të bërë depozita në monedhë fiat për të blerë kriptomonedha.
  • Një portofol kripto për të ruajtur asetet tuaja. Pothuajse të gjitha shkëmbimet do të ofrojnë kuleta të integruara, por është e rëndësishme të tërhiqni kripto-n tuaj në portofolin tuaj të ftohtë personal për siguri optimale.

Hapat për të blerë kriptovaluta në Kosovë

1. Krijo një llogari me një shkëmbim

Kosova ka 3 shkëmbime të besuara në dispozicion për t’u regjistruar, me më të njohurit që janë Kraken dhe Coinmama , të cilët përbëjnë një total prej 8,800,000 përdoruesve aktivë.

Logoja Kraken
Logoja Kraken

Të dy shkëmbimet konsiderohen të jenë miqësore për fillestarët dhe ofrojnë metoda të shumta depozitimi dhe një shumëllojshmëri kriptomonedhash.

Shkëmbimet do të ndryshojnë sipas tarifave, sigurisë, mënyrave të pagesës dhe veçorive të tjera, prandaj eksploroni skedën “info” në shkëmbimet e listuara më sipër për të gjetur se cila është e përshtatshme për ju.

Platforma që do të zgjidhni do të varet nga preferencat tuaja dhe nga kriptovalutat dhe mënyrat e pagesës që ato mbështesin.

Gjithashtu është e rëndësishme të theksohet se gjithmonë mund të regjistroheni në shkëmbime të tjera më vonë.

2. Përfundoni procesin e verifikimit KYC

Pas regjistrimit në një shkëmbim, do t’ju duhet të verifikoni identitetin dhe adresën tuaj, e cila është pjesë e procesit Njih klientin tënd (KYC). Kjo është një kërkesë e pashmangshme ligjore për pothuajse të gjitha shkëmbimet në Kosovë.

Për të përfunduar këtë hap, do t’ju duhet ID-ja juaj e fotografisë e disponueshme për të bërë fotografi të anës së përparme dhe të pasme të dokumentit.

Në shumicën e rasteve verifikimi juaj do të miratohet në çast dhe mund të zgjasë maksimumi 1-2 ditë.

3. Bëni një depozitë fiat

Për të filluar blerjen e bitcoin dhe kriptovalutave të tjera, do t’ju duhet të lidhni një llogari bankare ose kartë krediti me shkëmbimin.

Disa nga mënyrat e pagesës të ofruara nga Kraken dhe Coinmama janë: Transferta Elektronike e Fondeve, Transferta Bankare (SEPA), Transferta me Tela.

Në varësi të mënyrës së pagesës, mund të duhen nga disa minuta në ditë që fondet të mbërrijnë në shkëmbim.

4. Blini kriptomonedhë

Depozitoni fiat për bitcoin

Pasi llogaria juaj të jetë financuar, ju jeni gati të blini bitcoin-in tuaj të parë. Është e rëndësishme të theksohet se nuk keni nevojë të blini një bitcoin të plotë.

Shumica e shkëmbimeve do t’ju lejojnë të blini bitcoin me vlerë sa pak dollarë, ose ndonjë kriptomonedhë tjetër.

5. Dërgoni bitcoin tuaj në një portofol personal

Kuletat e harduerit Bitcoin

Pasi të keni blerë bitcoin ose kriptomonedhën tuaj të zgjedhur, është e rëndësishme ta tërhiqni atë në portofolin tuaj të sigurt personal.

Lënia e monedhave tuaja në një bursë paraqet një rrezik sigurie pasi shumë shkëmbime janë objektiva për hakerat për të vjedhur fondet e përdoruesve. Ruajtja e monedhave tuaja në portofolin tuaj personal të harduerit e zbut këtë rrezik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button