PolitikTeknologji

Shqipëria pësoi një sulm të madh kibernetik

Shqipëria pësoi një sulm të madh kibernetik para dy javëve, raportojnë Balkan Insight dhe burime të tjera. Burimet qeveritare theksojnë origjinën e huaj dhe shtrirjen e paprecedentë të sulmeve. “Shqipëria është nën një sulm masiv kibernetik që nuk ka ndodhur kurrë më parë. Ky sulm kriminal kibernetik u sinkronizua nga jashtë Shqipërisë”, thuhet në njoftimin e Këshillit të Ministrave. Cybernews citon Agjencinë Kombëtare Shqiptare për Shoqërinë e Informacionit (AKSHI) për vendimin e qeverisë për mbylljen e disa prej shërbimeve të saj online: “Për t’u bërë ballë këtyre goditjeve të paprecedentë dhe të rrezikshëm, ne jemi detyruar të mbyllim sistemet qeveritare deri në sulmet e armikut. neutralizohet”. Ndër shërbimet e ndërprera janë, sipas Exit, “faqet e internetit të Parlamentit dhe Kryeministrisë, si dhe e-Albania – portali qeveritar që të gjithë shqiptarët, si dhe banorët e huaj dhe investitorët, duhet të përdorin për të përdorur një rrëmujë. të shërbimeve publike”. Shërbimet po i nënshtroheshin restaurimit edhe sot. Ka pak informacion në dispozicion për detajet e sulmeve, dhe deri më tani nuk ka pasur asnjë atribut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button