Biznes

Njihuni me Samir Mane, miliarderin e parë shqiptar

Samir Mane, Presidenti dhe CEO i Balfin Group, kompania më e madhe private në Shqipëri, është shpallur miliarderi i parë në Shqipëri me një pasuri prej 1.2 miliardë dollarësh, sipas të dhënave të ofruara nga WealthX, një ofrues global i inteligjencës me vlerë neto ultra të lartë. br /><br />

Njihuni me Samir Mane, miliarderin e parë shqiptar

Samir Mane, Presidenti dhe CEO i Balfin Group, kompania më e madhe private në Shqipëri, është identifikuar si miliarderi i parë në vend me një pasuri prej 1.2 miliardë dollarësh, sipas të dhënave të ofruara nga WealthX, një ofrues global i inteligjencës me vlerë neto ultra të lartë.

Mane, president dhe CEO i Balfin Group, i cili prezantoi qendrën e parë tregtare dhe parkun logjistik në shtetin evropian juglindor, është një miliarder i vetë-bërë.

Ai jo vetëm që u largua nga Shqipëria për në Austri në vitin 1991 kur ra komunizmi, por u strehua edhe në kampin e refugjatëve Traiskirchern për një kohë.

Ai punoi si përkthyes përpara se të luante në Albatrade në 1993, një kompani tregtare e pajisjeve elektronike që shet televizorë dhe videoregjistrues përmes një zinxhiri dyqanesh në kryeqytetin shqiptar, Tiranë.

Në vitin 2008, Mane u përfshi në katër më të mirët e Financial Times ‘njerëzit për t’u parë në biznes’ në Shqipëri dhe tani konsiderohet si një nga personalitetet më të fuqishme mes biznesmenëve shqiptarë.

Balfin, që do të thotë Balkan Finance Investment Group, u themelua në vitin 1993 në Vjenë, Austri, dhe ishte i pari që lançoi konceptin e dyqaneve zinxhir në Shqipëri dhe i pari që zhvilloi një qendër tregtare në vend.

Në vitin 2011, Mane investoi 48 milionë euro (66.72 milionë dollarë në normat e vitit 2011) për të ndërtuar Tirana East Gate, e cila është bërë qendra tregtare më e madhe në vend me 90,000 metra katrorë, sipas të dhënave të WealthX.

Bizneset e Grupit përfshijnë investime dhe zhvillim në pasuri të paluajtshme (nëpërmjet Mane TCI), shitje me pakicë (Neptun, Euromax, dyqan Fashion), import dhe shumicë (Alba Trade), etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button