Teknologji

Makinat e së ardhmes: 9 modele që mund të revolucionarizojnë industrinë e automjeteve

Makinat e së ardhmes: 9 modele që mund të revolucionarizojnë industrinë e automjeteve

Makinat ndryshojnë gjatë gjithë kohës. Çdo vit del një teknologji e re që përparon me shpejtësi automjetet tona të përditshme të…
A mund të na ndihmojë robotika të arrijmë një zhvillim të qëndrueshëm?

A mund të na ndihmojë robotika të arrijmë një zhvillim të qëndrueshëm?

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh, i udhëhequr nga Universiteti i Leeds, kanë vlerësuar se si robotika dhe sistemet autonome mund të…
Astronomët mund të kenë zbuluar një vrimë të zezë ‘të errët’ të lirë

Astronomët mund të kenë zbuluar një vrimë të zezë ‘të errët’ të lirë

Një ekip i udhëhequr nga Universiteti i Kalifornisë, Berkeley, astronomët kanë zbuluar për herë të parë se çfarë mund të…
Qka është dhe si funksionon Bitcoin

Qka është dhe si funksionon Bitcoin

Qka është Bitcoin? Bitcoin është një monedhë dixhitale e decentralizuar që ju mund ta blini, ta shisni dhe ta shkëmbeni…
Back to top button